VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Via Troia secunda & fontana piva

 CELEIA

Opis programa

Potujte z nami v preteklost! Odkrijte del rimske »avtoceste« Akvileja–Emona–Celeia–Poetovia in spoznajte zakaj so Celje imenovali Troia secunda.
  • sprehod po mestu z vodnikom
  • ogled razstave Celeia - mesto pod mestom in Lapidarija
  • degustacijski vrček piva v FONTANI PIVA v Žalcu
Druženje boste pričeli v dopoldanskem času. Z vodnikom se boste sprehodili po mestu in se seznanili z njegovo zgodovino. Odkrili boste bogato rimsko dediščino mesta, v okviru katere si boste v Knežjem dvorcu ogledali največjo predstavitev ostankov rimske Celeie, arheološko razstavišče Celeiamesto pod mestom. Videli boste del »rimske avtoceste«, obzidje z zahodnimi mestnimi vrati in temelje mestnih vil rimske Celeie »in situ«. V kletnih prostorih Stare grofije si boste ogledali Lapidarij -  kamnite rimske spomenike. Sledi nekaj prostega časa za individualne oglede in manjše nakupe. Obiskali boste tudi Razstavni Paviljon za prezentacijo arheologije, ki se nahaja v stavbi Turistično informacijskega centra v mestu, kjer boste zagotovo našli tudi primeren spominek zase.  Pot boste nadaljevali proti Savinjski dolini, kjer boste imeli možnost degustacije zelenega zlata - piv lokalnih proizvajalcev  v Žalcu pri Fontani piva – turistični atrakciji leta!
zenski kip celeia22_Fontana_ total_Zalec_NeaCulpa24 Fontana_detail_Zalec_NeaCulpanekropola_sempeterSLapidarijPMC zunanjostTIC_L3U9414_PURG
»
Cena na osebo:  od 20 EUR   
Trajanje programa:  do 7 ur  
Minimalno število potnikov  

Cena je informativne narave izračunana glede na velikost avtobusne skupine in velja za vodenje v slovenskem jeziku. V primeru vodenja v tujem jeziku je cena višja.  Točna cena se določi na podlagi  števila oseb oz. velikosti skupine in dodatnih storitvah – kosilo/večerja, transfer itd.

PROGRAM VKLJUČUJE:
voden ogled starega mestnega jedra Celje z lokalnim vodnikom, ogled razstave Celeia - mesto pod mestom z vstopnino, ogled Rimske Nekropole v Šempetru, degustacijski vrček piva na Fontani piva.

Ob doplačilu: kosilo po želji  v Celju ali Žalcu

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Ime*:
Elektronski naslov*:
Telefon/GSM:
Število oseb:
Vprašanja / opombe*:

Vaši podatki so pri nas varni.
Prišlo je do napake. Sporočilo ni poslano.

Sporočilo je poslano

Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
travelcelje.com
Oglejte si tudi
Vodeni ogledi & izleti»

Celje skozi časovni stroj

Preživite dan v Celju ter se sprehodite skozi prelomna obdobja, ki so ga zaznamovala. Spoznajte rimsko Celeio, Celjske grofe ter moderno & urbano Knežje mesto.

Vodeni ogledi & izleti»

Moderno Celje

Knežje mesto ali biser ob Savinji sta le dve imeni, ki opisujeta mesto Celje, mesto, ki s svojo nevsiljivo podobo združuje antično in srednjeveško dediščino z modernim urbanim okoljem.

Vodeni ogledi & izleti»

Danes grofje in nikdar več

Spoznajte grofe Celjske!

© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji