VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Moderno Celje

staro mestno jedro

Opis programa

Knežje mesto ali biser ob Savinji sta le dve imeni, ki opisujeta Celje. Celje je mesto, ki s svojo nevsiljivo podobo združuje antično in srednjeveško dediščino z modernim urbanim okoljem. Spoznajte kaj je vplivalo na razvoj in današnjo podobo mesta.
  • voden ogled starega mestnega jedra
  • ogled razstave Živeti v Celju v Muzeju novejše zgodovine
  • voden ogled Fotoateljeja in galerije Pelikan
Najprej se boste z vodnikom sprehodili skozi staro mestno jedro. Ogledali si boste lepo ohranjene antične in srednjeveške ostaline (starokrščansko krstilnico, nekdanjo knežjo palačo Celjskih - Knežji dvorec, mestne cerkve in srednjeveško obzidje), ki so danes vključene v moderno urbano okolje. Sledil bo ogled razstave Živeti v Celju v Muzeju novejše zgodovine. Razstava vas bo popeljala v življenje Celjanov  v 20. stoletju. Nato si boste ogledali edini ohranjeni stekleni fotografski atelje v Sloveniji s konca 19. stoletja.  V ateljeju je predstavljeno življenje in delo znanega celjskega fotografskega mojstra Josipa Pelikana. Na vašo željo se boste lahko v ateljeju tudi fotografirali na stari način, ki ga je uporabljal mojster fotografije na steklo v 20. stoletju.
Glavni trg TIC
»
Cena na osebo:  od 7 EUR   
Trajanje programa:  do 7 ur  
Minimalno število potnikov    

Cena je informativne narave izračunana glede na velikost avtobusne skupine in velja za vodenje v slovenskem jeziku. V primeru vodenja v tujem jeziku je cena višja.  Točna cena se določi na podlagi  števila oseb oz. velikosti skupine in dodatnih storitvah – kosilo/večerja, transfer ipd.

PROGRAM VKLJUČUJE:
sprehod po mestu z lokalnim vodnikom, ogled razstave Živeti v Celju z vstopnino v Muzej novejše zgodovine, ogled Fotoateljeja in galerije Pelikan.

Ob doplačilu: kosilo in fotografiranje v Pelikanovem ateljeju

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Ime*:
Elektronski naslov*:
Telefon/GSM:
Število oseb:
Vprašanja / opombe*:

Vaši podatki so pri nas varni.
Prišlo je do napake. Sporočilo ni poslano.

Sporočilo je poslano

Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
travelcelje.com
Oglejte si tudi
Vodeni ogledi & izleti»

Celje skozi časovni stroj

Preživite dan v Celju ter se sprehodite skozi prelomna obdobja, ki so ga zaznamovala. Spoznajte rimsko Celeio, Celjske grofe ter moderno & urbano Knežje mesto.

Vodeni ogledi & izleti»

Via Troia secunda & fontana piva

Potujte z nami v preteklost!

Vodeni ogledi & izleti»

Danes grofje in nikdar več

Spoznajte grofe Celjske!

© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji