VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Danes grofje in nikdar več

DC 2011

Opis programa

Spoznajte grofe Celjske! Njihov bleščeč vzpon, vrhunec in zaton. Zgodbo polno mitov in legend.
  • voden ogled razstave Grofje Celjski
  • voden ogled mesta
  • voden ogled Starega gradu Celje
Ogled Celja boste začeli z obiskom stalne razstave Grofje Celjski v Knežjem dvoru, kjer boste spoznali eno najpomembnejših poglavij slovenske srednjeveške zgodovine, zgodovino Celjskih grofov. Imeli boste edinstveno priložnost videti znamenite lobanje celjskih grofov. Nadalje se boste v spremstvu vodnika sprehodili skozi staro mestno jedro in si ogledali najstarejše stavbe. Sledil bo ogled največje znamenitosti mesta, Starega gradu, ki bdi nad mestom in s svojimi miti in legendami buri domišljijo Celjanov. Povzpeli se boste na Friderikov stolp, ki je dobil ime po sinu Hermana II., ki  so ga zaprli v stolp zaradi prepovedane ljubezni z Veroniko Deseniško. Obisk gradu boste zaključili  v grajski kavarni, kjer si lahko privoščite kavico in se posladkate.
Po želji vam za doplačilo pričaramo slavnostni trenutek s Hermanom II. ali njeno visokostjo Barbaro Celjsko. Lahko postanete tudi čisto pravi vitez s programom “Povitezitev”.
Panorama 2panorama gradvoden ogledgrad strelacelje 169241Marijino znamenjeGrad vitezi v akcijiKavarna grad ledena kavaFriderik notranjostGrad vitezi v akciji
»
Cena na osebo: od 14 EUR   
Trajanje programa: do  7 ur  
MInimalno število potnikov:    

Cena je informativne narave izračunana glede na velikost avtobusne skupine in velja za vodenje v slovenskem jeziku. V primeru vodenja v tujem jeziku je cena višja. Točna cena se določi na podlagi števila oseb oz. velikosti skupine in dodatnih storitvah – kosilo/večerja, transfer itd..

PROGRAM VKLJUČUJE: 
Voden ogled razstave Grofje Celjski, voden ogled mesta, voden ogled Starega gradu Celje z vstopnino. 


 

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Ime*:
Elektronski naslov*:
Telefon/GSM:
Število oseb:
Vprašanja / opombe*:

Vaši podatki so pri nas varni.
Prišlo je do napake. Sporočilo ni poslano.

Sporočilo je poslano

Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
travelcelje.com
Oglejte si tudi
Vodeni ogledi & izleti»

Celje skozi časovni stroj

Preživite dan v Celju ter se sprehodite skozi prelomna obdobja, ki so ga zaznamovala. Spoznajte rimsko Celeio, Celjske grofe ter moderno & urbano Knežje mesto.

Vodeni ogledi & izleti»

Via Troia secunda & fontana piva

Potujte z nami v preteklost!

Vodeni ogledi & izleti»

Moderno Celje

Knežje mesto ali biser ob Savinji sta le dve imeni, ki opisujeta mesto Celje, mesto, ki s svojo nevsiljivo podobo združuje antično in srednjeveško dediščino z modernim urbanim okoljem.

© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji