VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Celje skozi časovni stroj

Grad vitezi v akciji

Opis programa

ČASOVNI STROJ

Preživite dan v Celju ter se sprehodite skozi prelomna obdobja, ki so zaznamovala mesto. Spoznajte rimsko Celeio, Celjske grofe ter moderno & urbano  Knežje mesto.
  • ogled razstave Celeia-mesto pod mestom
  • ogled razstave Grofje Celjski
  • sprehod po mestu z vodnikom
  • voden ogled Starega gradu Celje
Predlagamo, da v Celje prispete v zgodnjih dopoldanskih urah in pričnete ogled v Knežjem dvoru, kjer se nahaja eno največjih razstavišč z „in situ“ ohranjenimi ostanki antične Celeje »Celeia-mesto pod mestom« ter stalno razstavo Grofje Celjski.

Dan boste nadaljevali z ogledom najpomembnejše zgodovinske točke mesta Celje - Starega gradu Celje. Mogočni grad z obzidjem in čudovitim razgledom na mesto vam bo ostal v spominu za vedno. Sprehodili se boste skozi staro mestno jedro, kjer boste spoznali zgodovino mesta ter si ogledali najpomembnejše celjske znamenitosti. Vaše raziskovanje mesta boste zaključili z ogledom nove atrakcije mesta – Paviljonom za prezentacijo arheologije & TIC Celje, kjer so vam na voljo  atraktivni spominki iz lokalnega okolja.

Sledi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta ter nakup spominka.
Slika ziva zgodovinaDC 2011panorama gradMarijino znamenjegrad strelaFriderik notranjostvoden ogledKavarna grad ledena kavacelje 169241
»
Cena na osebo:  od 14 EUR   
Trajanje programa: do 7 ur  
MInimalno število potnikov    

Cena je informativne narave izračunana glede na velikost avtobusne skupine in velja za vodenje v slovenskem jeziku. V primeru vodenja v tujem jeziku je cena višja. Točna cena se določi na podlagi števila oseb oz. velikosti skupine in dodatnih storitvah – kosilo/večerja, transfer itd.

PROGRAM VKLJUČUJE:
Sprehod po mestu z vodnikom, ogled razstave Celeia-mesto pod mestom in stalne razstave Grofje Celjski z vstopnino, voden ogled Starega gradu Celje z vstopnino.
 

Vas zanima več?

Za vse dodatne informacije vas prosimo, da nas pokličete ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Ime*:
Elektronski naslov*:
Telefon/GSM:
Število oseb:
Vprašanja / opombe*:

Vaši podatki so pri nas varni.
Prišlo je do napake. Sporočilo ni poslano.

Sporočilo je poslano

Spoštovani,
vaše sporočilo smo prejeli.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep dan še naprej,
travelcelje.com
Oglejte si tudi
Vodeni ogledi & izleti»

Via Troia secunda & fontana piva

Potujte z nami v preteklost!

Vodeni ogledi & izleti»

Moderno Celje

Knežje mesto ali biser ob Savinji sta le dve imeni, ki opisujeta mesto Celje, mesto, ki s svojo nevsiljivo podobo združuje antično in srednjeveško dediščino z modernim urbanim okoljem.

Vodeni ogledi & izleti»

Danes grofje in nikdar več

Spoznajte grofe Celjske!

© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji