VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Mestni park

Poplavna ravnica na desnem bregu Savinje pod Miklavškim hribom, ki so jo nekoč imenovali Savinjski travnik, je po letu 1856 začel spreminjati podobo. Ivan Orešnik, lastnik Kapunovega dvora, je namreč vzdolž rečnega brega dal zasaditi dvojni drevored divjih kostanjev. Tako je nastala obrečna promenada - osnova sedanjega mestnega parka. V park nas iz mestnega jedra popelje brv čez reko Savinjo. Sprehajalcem se v objemu mogočnih dreves in skrbno urejenih zelenic ponudijo mnoge sprehajalne poti, kjer lahko uživajo v lepi okolici ali posedijo na klopcah. Otrokom so na voljo sodobna in zabavna igrala, rekreativcem pa teniška igrišča in drsališče. Park je priljubljena izhodiščna točka za sprehajalce in pohodnike, saj se v njem prične srčna pot na bližnji Anski vrh in Miklavški hrib, od koder se ponuja čudovit razgled na Celje, Stari grad Celje in okolico. Vzpetino nad parkom pokriva mestni gozd, ki je prepreden s številnimi urejenimi sprehajalnimi potmi.
Park - B.Lesjakmestna plaza + park- Matjaž Jabriškopark- B.Lesjak

Mestna plaža

Mestna plaža se nahaja ob promenadi ob Savinji, v neposredni bližini lapidarija Pokrajinskega muzeja in izjemno domiselno povezuje reko ter travnato površino. Predstavlja priljubljeno zbirališče Celjanov in prepoznavno prireditveno prizorišče.
mestna plaza 169274mestna plaza- Matjaž Jabriškomestna plaza 169256Mestna plazamestna plaza 169256splavarjev most M.Jambriško

Veslaški center na Špici

Sodoben kajakaški center na Špici v Celju dopolnjuje športno-rekreativno, turistično, izletniško in gostinsko ponudbo ob Savinji. To je domovanje Kajak kanu kluba NIVO Celje, ki že sedmo desetletje združuje ljubitelje veslanja (kajak in kanu) na divjih vodah. Skozi zgodovino kluba se je zvrstilo lepo število odličnih športnikov, kot so sestre Cankar, Matjaž Murgelj, Dušan Konda, Pavel Kuralt … V zadnjem času je njihov najboljši član Simon Brus, ki se ob zlatih medaljah z EP, dvakratni osvojitvi DP in številnih drugih medaljah ponaša z zlatom s prvih mladinskih olimpijskih iger v Singapurju 2010. Ob njem se že kalijo nove generacije mladih kajakašev, ki s svetovnih in evropskih mladinskih prvenstev prinašajo številna odličja. Center stoji ob priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji, ob njem pa je urejen fitnes na prostem. Ne preveč zahtevna kajakaška proga v strugi Savinje je primerna za rekreativce in predvsem za trening mlajših selekcij, kar s pridom uporabljajo tudi drugi slovenski klubi. Na njej organizirajo tekmovanja v okviru Kajakaške zveze Slovenije. V klubu si lahko ob plačilu letne članarine izposodite osnovno opremo. V poletnih mesecih se na prizorišču ob kajakaškem centru odvijajo tudi različne zabavnoglasbene prireditve oziroma koncerti različnih zasedb, vključno s tradicionalnim prvomajskim kresovanjem. V klubski kavarni in piceriji Špica si sprehajalci lahko privoščijo počitek med sprehodom ob Savinji. Za razna predavanja, sestanke in predstavitve je na voljo manjša dvorana za 50 ljudi.

Kajak  kanu  klub  NIVO  Celje, Kettejeva ulica 15, 3000 Celje
T: +386 (0)41 767 873, dusan.konda1@gmail.com, www.kkk-nivo.com
+íportni turizem

Kolesarjenje

Celje zaradi razgibanega terena velja za odlično izhodišče za kolesarjenje. Turiste in obiskovalce navdušujejo kolesarske poti, ki pripeljejo do številnih turističnih znamenitosti. Športnikom in rekreativcem so na voljo tudi ceste, ki vodijo do zanimivih okoliških destinacij – Šmartinskega jezera, Starega gradu, Anskega vrha, Kunigunde, Šmohorja, Brnice, Svetine, Celjske koče … Predvsem slednja že dolgo slovi kot privlačen cilj kolesarjev, hkrati pa je izhodišče za zahtevnejše ture po Kozjanskem gričevju. Na Celjski koči si lahko ustrezno opremo tudi izposodite, pripravili pa so vam seznam kolesarskih poti, podprt s sodobnimi interaktivnimi zemljevidi na mobilnih telefonih. Na voljo so različno zahtevne poti za kolesarje vseh tipov, podrobnejše informacije pa dobite na recepciji hotela. Ne glede na izbrano pot zagotavljamo, da vas bo povsem prevzela čudovita pokrajina, ki nudi nepozabne razglede, zanimivosti naravne in kulturne dediščine ter seveda mnoge priložnosti za postanek in krepčilo.
celjska koca 170655
© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji