VEDNO ZANIMIVO IN PRIJETNO

Celjska koča

CELJSKA KOČA – športno središče za vse letne čase!

Sodobno zasnovan hotel kategorije treh zvezdic nudi nastanitev v 11 dvoposteljnih sobah, 6 troposteljnih sobah, enem apartmaju za 4 osebe in 2 velikih mansardnih sobah s skupnimi ležišči (30 ležišč). Hotel dopolnjujejo še wellness center, seminarska soba, restavracija in terasa, otroški kotiček, prostor za hrambo smuči/koles. V hotelu je na voljo brezplačni internet ter parkirišče. Območje Celjske koče s Pečovnikom ima dolgoletno turistično športno tradicijo, saj sta smučišče Celjska koča in planinska postojanka Celjska koča na 650 m nadmorske višine od davnega leta 1920 pomembni mestni turistični točki, namenjeni rekreaciji v naravnem okolju. Sodobni hitri način življenja skopo odmerja čas sprostitve, oddiha in rekreacije. To so pomembne kategorije kakovostnega preživljanja prostega časa, zato je bližina športnih terenov in neokrnjene narave izredno pomembna. Celjska koča pa ponuja prav to. Nahaja se le dobrih 10 km iz mesta.
 
celjska koca 169021celjska koca 169054Celjska kočaceljska koca celjska koca welnessceljska koca pocivalisceceljska koca poeltje

Pustolovski park & bob kart- za adrenalinsko zabavo!

Okolju prijazen pustolovski park je zasidran med drevesnimi debli in krošnjami na Celjski koči. S poligoni za vse starostne skupine ponuja možnost vsestranske rekreacije ter spoznavanje okolja na drugačen način. Park tvorijo tri proge različnih težavnostnih stopenj s skupno 32 vadbenimi elementi, ki obljubljajo pustolovščino za vse tipe adrenalinskih navdušencev. Poletno sankališče Bob kart se razprostira po pobočju smučišča Celjska Koča. 800 m dolga proga ponuja tako drzne spuste kakor tudi ležerno vožnjo, zagotovo pa povišan utrip ter obilico zabave. Popeljete se lahko sami ali s svojim malčkom. Bobkart Celjski dirkač je prvo tovrstno sankališče v Sloveniji. Na progi lahko dosežemo največjo hitrost 40 km/h. Vožnja traja povprečno slabi 2 minuti, odvisno od hitrosti vožnje.
Pustolovski park-arhiv Celjska kočaIMG_2991IMG_2917IMG_2854IMG_2842IMG_3064Celjska koča -bobkart_3002Celjska koča - drčaceljska koca- bobkart

Kolesarjenje & pohodništvo

Celjska koča je del Posavskega hribovja. Območje opredeljuje šest izrazitih vrhov in štiri doline oz. soteske med njimi. Vrhovi so Tolst ( 834 m n.v. ), Ramanco ( 781 m n.v. ), Vipota ( 532 m n.v. ), Grmada ( 718 m n.v. ), Bavč ( 692 m n.v. ), in Srebotnik ( 700 m n.v. ). Med Tovstom, Grmado in Vipoto se razprostira dolina Pečovnik s Pečovniškim potokom. Celotno področje je označeno z markiranimi planinskimi potmi.
Urejene pohodniške poti so primerne za družine, posameznike ali rekreativce. Glede na vašo kondicijo in razpoložljiv čas se lahko:
  • povzpnete na Grmado, kjer se nahaja zvonček želja,
  • odpravite čez Tolsti vrh v idilično vasico Svetina, kjer si lahko ogledate cerkev Marije Snežne in cerkev Svetega Križa. Na tamkajšnjem pokopališču počiva znana celjska popotnica in pisateljica Alma M. Karlin,
  • spustite skozi sotesko imenovano Hudičev graben, ki poteka ob in po strugi Hudičevega potoka. Pot je izredno zanimiva, saj se s pomočjo klinov in jeklenice na določenih delih poti spuščate tik nad strugo potoka, kjer lahko vidite tudi mnoge slapiče.
  • obiščete Stari grad Celje, ki je nekdaj predstavljal največjo utrdbo na slovenskem,
  • v Pečovniku, na obrobju mesta, na začetku pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo se nahaja hiša Alme M. Karlin, v kateri je s svojo prijateljico preživela svoja zadnja leta. V njej si lahko ogledate razstavo z naslovom »Samotno potovanje Alme M. Karlin«,
  • ali pa se podate na ogled mesta Celje, kjer lahko na vsakem koraku obiščete muzej, galerijo, grad ali dvorec in še mnoge kulturne zanimivosti mesta.
Celjska koča pa je prav tako že dolgo privlačen cilj kolesarjev, je pa tudi izhodišče za bolj ali manj zahtevne kolesarke izlete in ture po Kozjanskem gričevju. Vsak rekreativec si lahko glede na svojo pripravljenost sam izbere zahtevnost poti.
celjska koca 169077celjska koca,kolesarjenjeceljska koca 170655celjska koca 169091Družinski pohodceljska koca - pohodništvoDSC_3008DSC_3006celjska koca 169082

Smučišče Celjska koča

Smučišče Celjska koča obsega več kot 4 hektarje, z najvišjo točko Tolsti vrh na nadmorski višini 834 m. Nanj vas pripelje posodobljena vlečna naprava s skupno kapaciteto 900 smučarjev na uro. Smučišče je opremljeno s sodobnim sistemom umetnega zasneževanja in razsvetljavo, ki omogoča nočno smuko. Poleg smučišča je tudi otroški poligon s tekočim trakom dolžine 60 m. Med zimskimi počitnicami na smučišču potekajo tečaji smučanja za začetnike.
Zima na Celjski koči 1Zima

Kulinarika & welness

V restavraciji Celjske koče okusen obrok pomeni več kot le hrana in pijača. Je doživetje izbranega okusa, v sožitju s prijetnim ambientom in ustrežljivim osebjem. Ob pogledu na Celjsko kotlino boste uživali v pestri paleti slovenskih jedi in kulinaričnih specialitetah, ki vas bodo prepričale, da boste vedno znova radi posegli po njih. Pustite se očarati izbranim okusom jedi, pripravljenih na sodoben, a še vedno domač način.

Po rekreaciji se lahko sproščeno  razvajate v welness centru Hotela Celjska koča, kjer so turška in finska savna, 2 masažna bazena ter mini fitnes.

Celjska koča, Pečovnik 31, 3000 Celje
T: +386 (0)5 907 04 00, info@celjska-koca.si, www.celjska-koca.si
celjska koca 169067celjska koca 169064
© Zavod Celeia Celje | Piškotki | Splošni pogoji